Fy tusan för söndag!!!

Söndag var ingen bra dag om man tycker om att dricka lite bira på lördag, magen är liksom lite i uppror , man får sota i dag för att ölen är så god=).
Vi fick besök i går av Henke å annelie i går samt de tre underbara hundar de har , helt otroligt lugna å sansade djur jag är så imponerad att de kan vara så lugna å trygga i en miljö som de aldrig vart i .Vart en trevlig kväll med mycke surr  man skulle nog kunna sitta å surra i dagar , det är liksom inte varje dag man ses så det blir så mycket man vill surra om när man väl ses , å tro det eller ej men malin var upp till tolv i går bara det är ju en merit för att vara jag , haha , fast på slutet fick jag kämpa på lite , men en promenad ute med hundarna gjorde att jag kvicknade till igen , men då hade de fått för sig att de ska åka , hahaha. jag fotade å fotade å fotade å jag kan fortfarande inte fatta att annelie får fram så fina kort , för antingen kan jag inte me kameran eller så var jag mycket full  för nu när jag gick igenom korten så tok skrattade jag , för där var det suddiga kort , halva hundar , röda ögon, m,m . Så det får nog bli en kurs på kamerahantering tror jag .
Innan dom kom på besök så var vi på marknad i bölom , jag hade skutit för henke att jisses den är så stor å fin , ni måste bara gå på den , men när vi kom dit så var det typ 4stånd ute och lite små grejor inne . Då kännde det lite dumt att skryta så om den , men men då kom de ju iallafall på besök hahaha så jag tror jag säger samma nästa gång till dem för då vet man att det kommer å hälsar på ,=)=)=).
Nu ska jag försöka hitta ett bra kort av alla hundra jag tog .

Maxen behöver inte posera för att få till en fin bild , jag är så kär i denna hund han är en berner i min smak ,storlek,grovleken,täckning allt med andra ord . Jag är så glad för henke å annlie som har två super fina Berner Sennen , de har verkligen fått tag på rätt .

henke&annlie samt tricko

olga är trött å less på en liten pappis kille som håller på att uppvakta henne, jag har aldrig sett wille så kär i nån förutom kesella

Tricko trött på alla hundar som yrar runt å skäller

En skräckslagen pappis , =)=) nääää då skojar lite men det var en skum bild, så jag var bara tvungen att lägga in den med

Fredag menas med ledighet snart !!!!

Jaha då gjorde malin ett försök till städning innan henke å annelie skulle komma i morron, men attans vad man bedrog sig , det kom folk på folk så man hann inte liksom städa men vill ju inte va otrevlig med gästerna när de kommer på besök , å nu är kl :22.00 så jag är vaken på övertid , så det där med städning det skiter jag i och adventen med, så henke å annelie får ta det som det är när de kommer med att det kan vara lite skitigt =)=)=)Jag ser varmt fram emot besök av berner =)så nu kommer kameran va på höggsta hugg  hahahahaså karnske jag får till nåt bra kort =)
<n<ä nu slog klockan i köket å mina ögon håller på att säcka ihop så det innerbär sängen omgående men jag hör av mig i morron igen med nya friska tag =)puss å kram alla kära

snart ser det ut så här igen , hoppas jag ))

Slut på dagen .....

Jaha då var helgen slut igen , den går så attans fort .Men nu sitter det julgardiner i fönstren och det vart så mysigt , men stakarna får vänta tills nästa helg. Sen är det mysigt på gården med alla ljusslingor här mmmmmm. Bara myser jag , Jag riktigt ÄLSKAR julen det är helt underbart att få ta fram alla tomtar å alla ljus ,bara pys mys faktor.Ikväll så var det ridning igen å jag trodde jag skulle bli till is i ridhuset för det var då himmla kallt , men det är ändå tur att vi var inne .
Stormen har nu kommit till byn, det blåser å blåser å hundarna skäller å skäller, typ åt allt jusst nu .Dom tror att det kommer bilar när det mullrar i huset av all blåst , kan bli en aning jobbig natt tur man har öronproppar hemma , =)=).
Kan bli en jobbig måndag att köra i om det blåser så här mycket , det tar i så hårt i skåpet så hela lastbilen gungar å svänger, så det gäller att inte lasta högt  för då lär man väl tippa,Förra året så tippade en flisbil av all blåst  å det kan ju inte kännas så jätte kul .Snön gör mig inget , det kan få snöa i mängder för då anpassar man sig efter väglaget men blåser det så är det jobbigare att sitta å parera hela tiden .hoppas denna vecka  går fort för till helg så kommer vi att åka på en underbar julskyltning som jag längatar till varje år .Veckorna har rusat i väg hela hösten så man hinner nog bara blinka så är det fre, igen .Hörs å ses så fort vi kan


Nu är det kvällen

Äntligen är birsta gjord å fy tusan va folk, man kunde inte ana att det skulle vara så mycket en helg före löning .Men i vilket fall som helst så är man tids optimist, vi kom till birsta kl:13.00 å hade typ tre/fyra timmar på oss att göra birsta innan kvällen å det tyckte vi var lugnt ända tills vi kom in i affärerna å såg köerna överallt , stod i 20 min i kö på lindex bara det var en pina. Men nu har vi handlat kläder och kläder och kläder till baran samt lite leksaker, vi hade bestämt en summa pengar per barn som vi skulle handla för men redan i första leksaksaffären brast det , det slutade med att det blev det fyrdubblade summan , så nu är det mest damm kvar i plånboken , hahahah .Ante satt hela tiden på nålar och kollade på klockan å undrade när allt skulle vara över, ända kravet han hade var att få äta på birsta baren å jag sa naturligtvis ja för annars hade det blitt buttra miner, när vi kom dit 16.15 så sa ante vilken tur vi hade de stänger kl:18.00 så nu kan vi sitta i lugn å ro , men attans va vi bedrog oss, just denna dag så stängde de kl:16.00 så nu var hela dan förstörd för ante för då insåg han att det kommer bli max i stället .Nu sitter vi äntligen i soffan och slappar till dansbandskampen å det är heligt varje lördag , det är nog ända kvällen som jag är vaken längre än til 21.00

Då var det helg igen!!

Nu var det ett tag sen jag skrev igen , men nu ska vi se vad som hänt .Jag har tagit fram alla jul bestyr(gardiner,ljusstakar) för att kolla så allt är ok,  jag har strykit å strykit gardiner så jag vill bara spy .
sen kommer Ella att få åka ner till strömsholm för operation å det är ju inte så otippat våran tur med djuren =(.
Denna vecka har det vart full fart , har vart in på barnkliniken 2ggr me jänta för provtagningar som heller ej visar bra så nu kommer vi att få återvända igen i dec,så min chef är mottligt glad över dessa frånvaro timmar , men hur ska man bära sig åt när vi jobbar på samma jobb och  inte har anhöriga på nära håll som är friska å kan hjälpa till.
I går tog jag 2 öl och var så social så ja somnade i soffan 18.30 grymt snällt va ?jag var så trött så till och med ante väckte mig kl .21.00 å sa ska vi gå å lägga oss ,när till och med jag somnar före han då är de nå allvarligt . hahah
se det snöar å se det snöar , i dag är en perfekt dag för barnen ,rasmus tjatar å tjatar om att han vill ta fram sin skoter å köra lite men att förklara för barn att det måste vara mer snö på backen ,det går bara inte ,hahah
i dag så har han lovat mig ett par timmar i birsta mot han vilja igentligen, bara han kunde jaga på fm innan vi åkte så gick det bra.så i dag så ska vi handla alla julklapparna åt barnen så det är klart, det känns skönt att få det överstökat .
Nä nu ska jag till och med gå å sminka mig för ovanlighetens skull så vi hörs i kväll igen .
ha en bra lördag ,

Kort!

Vad har hänt i dag : ante har jagat i dag å jag har putast fönstren upp i dag , sen skulle jag ta fina kort på hundarna men attans vad jag bedrog mig, jag kan inte för mitt liv förstå hur anneli får till så fina kort på sina berner, jag gjorde allt, mutning,å provade med att sätta fast dem ,sen när jag väl fick till ett kort ja då höll de ner svansen eller tittade bort . å inget vart bra så jag gav upp.så jag kan inte lova när det kommer ut nå nya bilder.Jag har även tvättat alla julgardiner i dag så nu har malin laddat upp, räknar ner dagarna till advent.Jag är bara så tokig i julen så jag ser mycket fram emot att få ta fram tomtar å adventljusstakarna.
Nu ska jag försöka lägga in lite mera bilder på hundarna på hemsidan men vi hörs å ses

Hemsidan!!!!

Nu äntligen har jag fått hyfsad fason på hemsidan men den är inte bra men den duger tillsvidare , så vi alla kan kika in å se på våra hundar .
Jag kör nyheter här på bloggen sen är allt som vanligt på sidan .
Då ska vi se , det är lördag i dag med skitväder som heter duga ,regn å snöblandat .+grader .Tänk om det kunde få vara nån minus så snön blir kvar på backen ,det vore ju kul för barnen.Men sån tur har vi inte .
Vad blir det i dag då :jo det blir lugnt håller på med mera ytterbelysning så nu ser det ut som elbolaget kommer gnugga händerna å ante gråta.men det är ju så attans mörkt om man inte får upp en massa belysning .Rasmus har feber och är mest matt å ledsen för allt , ont i halsen så han äter nästan inget heller,så det blir nog mest mys för dem denna helg så de orkar med veckan som kommer ,för hemma vård av barn kan man nog glömma =).i kväll så får vi se om rappe orkar med att gå på kalas :men han sa själv att han ville vara hemma och när han säger så ,då är han inte pigg .
Näää ut det bär nu ,för min del och sätta upp lite mer belysning innan ante kommer hem från skogen .Syns på em igen

Vad fort det gick!!!!!

Denna dag har bara flygit iväg , förstår inte vad tiden tar vägen . Det är så mycket man ska hinna med men attans va man bedrog sig . ända jag gjort i helgen är att vila ,tvätta , pysslat om djuren och suttit här en del för att försöka mig på hemsidan igen och har vi tur så lyckas jag få till nåt i morron men inget är klart ännu ,särskilt inte när jag håller på med den , då kan allt hända å då menar jag allt . Det kommer att bli en enkel och rak sida eftersom jag försöker lägga upp en ny sida på en annan adress, så ni får ta tillgoda av vad som blir.
 Sen har jag ÄNTLIGEN krattat gården efter att all snö tinat bort , men det gick trögt för det var så himla blött men jag var tvungen att ta tag i det nu eftersom det ska komma snö på tis/ons igen , så nu kan man med gott samvete se fram emot våren när det tinar .
Nä nu är det dags att ladda upp batterierna inför morrondagen så vi hörs snart igen .

Äntligen!!!!!

Nu har vårat hjärta kommit hem , Lotta har vart borta sen i början på sommaren och man trodde att räven eller lodjuret tagit henne för det går båda delarna här runt knuten. så man har funderat å funderat vad som hänt , man vill ju alltid veta .Men så s min sambo i morse läs ditt horoskop (han visste vad som stod i det för han hade läst det före mig ) , jag läste det å det stod: det kommer att uppstå glädje och någon kommer att komma som du tänkt på mycket ,du kommer bli jätte glad över att den /det kommer. då kommer ante ner från trappen med lotta i handen (våran katt  på 11år)hon satt på balkongen upp , och eftersom vi har två norska skogskatter som är röda så trodde vi att det var kebbe först men när vi såg jacket i örat så insåg vi att det var hon. jätte glada är vi över att hon kommit hem , så nu är hon instängt i huset för att få henne att anpassa sig hemma här igen med våra hundar och andra katter . hon åt upp en hel klass korv/tub och massor av torrfoder så nu sover hon och sover och sover , men jag är glad att hon kan slappan av vara hemma igen .sen har jag tagit fram alll belysning vi har för nu jädrans ska det bli lite ljus här på gården , sen kommer tomten hamna på skorstenen på 1:a advent så barnen är så förväntansfulla så =).
Ante var och jagade i dag , men det  vart mest motion , men det är ändå bra att  de kommer ut lite grann , i morron ska ella ut och tränas lite och det kan hon verkligen behöva för hon har ätit upp 3par skor för mig och jäntas NYA kängor åt hon med upp så hon kan behöva komma ut och röra på sig lite .
vi hörs snart igen

många dagar sen !!!


Fredag kväll när jag kom hem vid 16.00 så såg det ut så här på vägen uppe på gården

så här såg det ut på lördag morron

Min bror och våran son i lördags på förmiddagen , med mamma i bakgrunden
och på fredag kväll så såg det ut så härNä nu tror jag inte att jag har fler bilder för tillfälle , men kommer att fota så fort jag kommer på nå bra =)
nu ser man fram emot en lång och härlig helg med mycket vila , för jag känner mig helt slut i kroppen , har till och med fått tillbaka puckeln på ryggen så nu ser man ut som en liten gammal tant igen =( jag tror det är dags för sjukgymnastik igen . Hundarna har lugnat ner sig nå enormt  så nu verkar flocken lite bättre , men träning träning träning , jag ger mig icke .
sen var grabbarna och jagade i söndags och resultatet blev detta

fin var den men fortfarande lite grå och brun i pälsen så inte riktigt bytt hela pälsen ännu
näänu ska jag gå vidare men hörs som vanligt här igen

RSS 2.0