I dag kom beslutet

I dag så var jag å jobbade som vanligt, och hade fått läkar tid kl:11.00 så det var bara å baxa sig dit å få dommen. Trodde de skulle ge mig ny medecin , men inte då .Han sa att jag skulle få en kortison spruta i armbågen för jag hade fått en tennisarmbåge .DÅ SA JAG tennisarmbåge? japp å det kan ta en tid att läka sa han , men va tusan det var ju inte det jag ville höra.Nu ska jag vara hemma en vecka så får vi se hur det går sen , men mamma malin här kommer att bli grymt rastlös.Men allt går bara man vill =)
nu ska jag ner å fylla på lite vatten åt små bebbarna som bara blir mer å mer frammåt, men återkommer i morron igen =)
kram å hej hörs i morron

1:dygn gammal

I dag har jag jobbat första dagen på 1 vecka , har haft sån värk i nacke å armar som visade att jag var kraftigt inflammerad i första hand armen , så doktorn ville att jag skulle vara hemma minst en vecka till =(((.Malin kan vara ganska tjuruig så jag gick dit ändå i dag och har gråtit och haft värk å förbannat mig själv att jag ska ha så dåligt samvete så fort jag är hemma , jag vet att min chef har bidrag på mig för att jag inte är frisk i nacke å rygg men jag mår ändå dåligt så fort jag är hemma .Jag hängde på luren till doktorn å naturligtvis var han sjuk  så jag har fått en annan doktor som jag ska till, jag måste förklara att ingen medecin bitit på mig å jag vill ha en ny .Men här sitter man å beklagar sig när man får skylla sig själv att man jobbar med det man jobbar med.
Jag har en glad nyhet att det blev 7st små ällingar , 2st lyckades inte ta sig ur ägget men så är det nästan jämt att det blir något bortfall, tråkigt men sant .
De blev biten å huggen av tuppen våran i dag så det slutade med att de är i en kaninbur  , eftersom mamman var så orolig å bara trampade på dem så fort hönsen kom i närheten så det kändes som att det var lika bra att ta in dem så nu är de inne i huset i en kaninbur å ni kan ju ana vad glad min sambo är=(((((( men vad gör man inte , hahahah och det är ju inte första gången genom de här 10åren med ankor/höns att de kommer innan för väggarna =) ante blev riktigt rädd å förvånad när jag står å fönar en nybadad höna i badrummet engång , han trodde han såg i syne men sant var det å på utställning skulle de på , klart de måste vara fina då....


en stolt mor till sina barn som har överlevt örn attack , iller/lekatt , samt en grävling som bet henne så hon misste ena ögot , men konstigt nog har det alltid vart hon som överlevt , det är nåt visst med henne , tycker samt att hon gett ifrån sig fina kullar med bra resultat . så klart man blir lite glad när det kommer lite bäbisar i från henne hoppas bara att de får samma psyke som henne(stabil , lugn å otroligt go)

det var första gången de såg vatten och naturligtvis så förstod de på engång vad det var och alla skulle dit först =)men alla fick inte plats i krukfatet så det blev lite sura miner här å där , hahaha
Rasmus såg verkligen fram emot att få se de små liven på kvällen när allt lugnt sig , så jag gick upp i trappen å ropade å ropade på han , men ingen kom .När jag kom på övervåningen så hittade jag han i denna stil , kunde bara inte låta bli att fota lite då=) kolla in tecknet med fingrarna , samt keps på huve -de måste vara efter far sin =)

Nä nu ska man natta å sova så sött
Ha det gott så kommer det mer info snart igen
kram

Nu var det länge sen .....

Nu var det mycket länge sen jag skrev , har mått skit dåligt ett tag , men jädrans är det på rätt väg =)
Nu kommer det lite bilder från ihelgs fram tills i dag .
det har kommit en hel del snö här och det märks på alla snöhögar .
Mycket snöande


första kortet taget på kvällen och det nedre på morronen , har kommit en del snö

Kom ut till hönshuset i morse ochså hör jag små pipande ljud och tro till min förvåning =)
har kommit 6st små gulliga rackaredålig bild men jag tog med telefonendärför kvaliten så dålig .Eftersom de bara var några timmar gamla så ville jag inte hålla på att yra på för mycket med dem, men det kommer flera bilder så fort de torkat till och alla är kläckta .Några ägg hade ännu inte kläcktas.
Jag åter kommer snart igen med nya fina bilder på dem , när de blivit något dygn .

Tjejernas kväll....

I dag så har våran son vart på barnkalas på drakborgen  och jisses vad det var fint där.Man har fått för sig att det inte är mycket att hänga i julgranen där  men man ser vad man kan ha förutfattade meningar .Rappe var så svettig och glad när vi kom det var bara posetivt , jag vill dit mera mamma .Nu har jag lovat mina små änglar att vi ska åka dit nånting när ante jagar så nu är det bara ta sig i kragen och göra det med. Han var så slut så när vi kom hem så åt vi middag sen slocknade han 18.20, han är så trötter våran son .
På vägen hem så hämtade vi Moa som ska sova över hos oss i natt , en helt underbar tös. Hon är så snäll och är ett litet lintroll ljust lockigt fint hår .Nåt jag beundrar var hur hon handskades med djuren , hon bara älskar dem , kammade ,klappade,pussade,gick promenader med dem .så lugn å go med dem och hundarna bara älskade henne med, det märks att de har hundar själv hemma.Nu sitter de och ska spela ett spel vi köpte i dag till datorn ,hästspel där man bygger upp en hästgård, Det är omöjligt att få kontakt med dem nu =)=)=).
Ante var och jagade lite på morronen men det resulterade att det vart en lång promenad , det var bra både för husse och hund=)=).
Här kommer det en bild på moa och linnea vid datorn


Nu ska ni få se tanten själv som är nyrakad i nacken

Så här kort blev det när jag klippte mig sist , det ljusa håret på sidorna vid öronen  är inte en ny färg utan mina gråa hårstrån =((((((
Återkommer i morron med förhoppningsvis bilder från ringträningen jag å jänterna ska ha med hundarna =) lovade dem att de skulle få prova på lite

Lång, Lång, lång dag !!!!

I dag så har jag vart hemma hela dagen och den har varit lång .Började få ont i armen för någon vecka sen och det har liksom inte släppt och det har bara blivit värre och värre.Igår kväll så kunde jag nätt å jämt skruva av en locket på en syltburk och i natt så var jag vaken typ var och varannan minut .Läkaren kunde konstatera att jag har fått en kraftig inflammation i armbågen och han sa att det var därför det brände och stacks i fingrarna,han ville att jag skulle vara hemma minst en vecka och sen på tors ska jag dit igen och då skulle han skriva ett intyg på en ytterligare en vecka.Skulle tro att man kan vara borta i 14dar och ha jobbet kvar ,näpp finns inte på denna planet där jag jobbar .Nu ska jag ta en dag i taget å sen får vi se när jag kan jobba, men det är lite tråkigt att vara hemma alldeles ensam när man är van att det är fullt hus i vanliga fall.Det värsta är att man inte kan göra så mycket med höger arm.

Foto: Annica Israelsson
I dag fck jag via datorn detta fina kort av annica på min far som gick bort i mycket tidig ålder .Linneá ligger på hans bröst .Jag är så evigt tacksam att han hann vara med å träffa linneá ,tiden mellan dem var mycket kort men dock hann de träffa varann .
Här kommer en bild på hur det såg ut i dag hos oss=)

grymt fint när solen lyser på träden .
Jaha nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mera , men återkommer med mera uppdateringar snart .
kram å hej

Helgen är ...

Helgen är nu slut och jag tycker det går lite för fort , man hinner inte med så mycket tycker jag .
Här kommer det lite bilder från skotertrippen vi gjorde i helgen . Vi var 5 skotrar och  12 pers. Det var mycket trevligt och mysigt .
Sen på söndag tog jag ut julen då fick det vara nog , sen tränade jag lite med hundarna sen tog jag, barna å nicklas en sväng på skotern medans ante jagade, problemet var bara att malin inte har nåt lokalsinne alls så när vi väl var långt upp i skogen så tog det ett litet litet litet tag att försöka komma på vart vi var men tillslut så kom vi ut nere på byn =)=)
Igår var det skidträning för knottarna och det var tungt( trötta å sega) i går tyckte de , men det är bara att ta nya tag tills nästa måndag .Rappe somnade som vanligt i bilen på vägen hem =)))) han är så trötter .Jag klippte mig även i går och herrejisses vad kort det blev , tyckte jag ochså när hon tog fram trimmern att va i hela friden ska hon använda den, jo då mycket riktigt som jag misstänkte över hela huvudet på mig.Nu ser jag ut som en karl =)))))men det växer fort å det är ju bra det , haha , Nu ska ni inte tro att jag kommer att finns på nå foto på ett tag ........

Grillningen är bara så härlig

Hela gänget

Rickard och hans tös samt jens

Janette & boija
Det var lite bilder på hur det såg ut
Har inte kunnat fota barnen i skidspåret eftersom mamma malin är så senil å glömmer kameran =((((( men nästa måndag gör jag ett nytt försök . Här har det vart 0gradigt och regnat /snöat om varannat .Idag så har man vart blöt hela kroppen , sen har man vart livrädd att skvätta ner någon på gångvägarna .Lastbilen är tung och kommer man i lite fart så skvätter det vatten i någon meter å det är inte så roligt att se folk hoppa åt sidan för att man inte tänker längre än näsan räcker . Jag vet själv va elak man kan bli på lastbilar som inte saktar ner vid vatten pölar .Men jag tänkte till i allafall så nu sitter man med gott samvete .=)

Helgen som vart ........

Då ska vi gå igenom helgen som varit, Har inte hänt så mycket , men ante har haft en familje helg med oss(kors i taket ).Nu får man leva på den helgen i flera månader=(((.
Här kommer det lite bilder från helgen.
Lördagen :

 
Här kommer en fin bild på Baloo

          
Här åker barnen presening efter morbro Benny /monicas skoter, det var en riktig höjdare =)


Monica

Morbror Benny 

så här såg det ut när de åkte omkring

Baloo igen , han är så fin 
Resan hem från dem 

mitt i skoter turen hem så visade det sig att malin är för tung så att skidan gick av , hahaha.Men med lite spännband så löste det sig hyfsat ändå=)

Två små rymdvarelser=)
Söndag : Skulle vi bara åka skoter en sväng som slutade med ca.5mil , haha men vi grillade uppe på bölomsklacken heter det och jisses vad fin det var där=)

Så här fin utsikt har vi från grillningen när vi satt och åt=)

Längst bort i viken /sjön ser man en liten liten gul prick där bor vi 
Näää nu ska ante ut på datorn så nu måste jag flytta mig en liten liten stund, haha 
Kommer snart  med mera uppdateringar 
mvh Malin

                                                                                                                                                     

Saknaden är enorm ........

Till minne av
I dag är det en till minne av dag , utav en som alltid kommer finnas i mitt hjärta hela livet .Saknaden är så enormt stor.Sitter å tänker på alla fina stunder jag fått med henne och då blir saknaden ännu mera .I dag skulle hon ha fått blivit 8 år vår lilla pärla. En hund som hade ett stort hjärta och älskade både barn och andra djur .Alltid glad och ville följa med på äventyr bara hon slapp åka bil .Skoter var det bästa hon visste , när vi var i fjällen (järpen) åkte hon miltals på släde och ville inte kliva av .Mycket hyss har hon gjort under åren men dom glömmer man ganska snabbt och kommer i håg de goda stunderna istället .Hoppas hon har det bra nu med Fanny och Amber

Skulle i dag ha blivit 8 år
Such Bernerdalens KesellaFanny & KesellaFoto :Annica IsraelssonFredag redan!

Denna vecka gick fort =) från ons-fre. haha
i dag har det vart den dag man inte vill uppleva, vi slutade tidigare i dag och for på bergravning , antes farmor har gått bort .Det är aldrig kul att gå på sånt här , fast jag inte kände vilma så jätte bra så var det fruktansvärt jobbigt att se nära och kära må så dåligt och va så ledsen. När pappa gick bort så var /är jag evigt tacksam att ante var med för gud vad jag mådde dåligt , så jag vet hur dåligt man mår vid sånna här situationer.
Nää nog nu med sorgligheter, nu kommer det lite mer glada nyheter .I morron så ska vi ta en sväng på skotern några mil och det ska bli så himelskt roligt , vi ska åka skoter till antes morbror med familj ska bli jätte kul .

Fick jobba en sväng i kväll och hämta några bilar men så är det när man går tidigt från jobbet då får man sota för det sen , så det vara att bita ihop och köra lastbil, så nu är det skönt att få göra helg .
Till veckan så rullar det på som vanligt och nästa ledighet är inte förren till sommaren när det är sem. typ juli.
Jag kommer inte riktigt på vad som kan ha hänt sen jag skrev sist , sitter och funderar och funderar  och det är helt tomt i huvudet .
Jo men attans va glömsk jag är , i går så var faster sara & Anders här och hälsade på . Barnen var så glada särskilt linneá som fick sminka både anders och sara ,de såg ut som h.....Det värsta var att de åkte hem till farmor& Farfar så , hahahah skulle vilja sett farfars min jag..Tyvärr så har inget kort  att lägga ut nu , men jag ska nog få till nåt.
Jag återkommer i morron med nya inlägg .
Ha en fin fredag
Malla

Då var det dags...

Då var det dags för jobb , i morron kör vi på i samma takt som förr , antar att det kommer bli en helskottas körning för det lär väl vara bilar överallt.
Vad har vi gjort i dag då , jo vi har legat i sängen hela dan och bara slappat , sovit och myst .hahahaha det där lät inte som vi det , näää här har det vart fullrulle hela dan .packning åt barna och städning sen inte att glömma en skotersväng =)olyckligtvis så skar stevens skoter ihop så nicklas fick bärga hem han , men känner jag steven rätt så funkar skotern redan i kväl , *ler*.
Sen har jag trixat och fixa med hundarna , försökt mig på lite lydnad .Det är så kul att se förbättringar hela tiden både hos mig å hundarna , de bara älskar att få arbeta lite .Ella kan inte jaga så där får det bli mycket träning för huve.
Här kommer det en liten bild på hur söt och go de kan vara med varann.

En liten skara =)
Nä nu ska jag ta och göra mig natta klar med lite bad,fika,softa lite .Men vi höres snart med mera uppdateringar
Kramar från mig till er

Nu är det slut ..

Attans ochså nu är det bara 1dag kvar på ledigheten sen är det dags för jobb , det är både för och nackdel .Fördelen är : man kommer in i rytm igen med kropp och tider samt träffar lite folk.Nackdelen : ingen sovmorron , hinner inte med lika mycket som man vill. I dag så har det vart barn här , både rappe och linnea hade kompisar här.Det har vart full huggning ,fick dem till och med på en skotertur ,slutade med att vi fick ta till hjälp av steven för att vi alla skulle kunna åka en sväng.Har vart milt här i dag ca.-5grader, i går när jag skrev -21 så hade det vart -26grader bara det att våran mätare gick fel sa våra grannar .

saknar bilen lite , skulle ha pimpat den lite bara så blir den ok
I dag har jag pimpat hundarna lite =) klippt klor , tassar , trimmat lite här och där . så nu är de så fina .
Nu är det dags att försöka göra nån nytta innan jag ska till och sova, tänkte lägga mig tidigt och kliva upp 06.30så jag inte blir chockad i övermorron när det är dags för jobb.

-21.5 jag tror jag smäller av

så här kallt har det inte vart på hela vinten och attans va man är frysen , vill inte direkt gå ut i onödan .När jag tyckte vi hade kallt så var det -27 i nedansjö .så ok, det var bra mycket kallare det , jag är inte ett dugg avis, haha. Jag antar att det kan vara små kyligt i hassela med,  vi har bekanta som bor där .Brukar vara mycket kallare där än här.
 I går så var vi till den jätte fina grottan och grillade och då var det bara -15.5 på kvällen och vi tyckte det var KALLT då =) men det var jätte trevligt och jätte mysigt i den , varmt och härligt .Vi kunde inte haft det bättre på en lördags kväll.vi var där uppe i bra många timmar och myste .sen var det den kalla skoterturen hem bara som var liten aning trist , men allt det andra övervägde det .
Här kommer det lite små bilder från kvällen .

Grabbarna sitter och har en trevlig liten stund =)=)=)=)=)

här sitter/ligger de och bara myser , det var hur varmt som helst inne i grottan

våran lilla flickesnärta sitter och blir fotad av lillebror

lilleman är blöt och snöig men ändock full med hyss =)

Snögrotta!!!

Idag gjorde ante och mats en kalas fin liten snögrotta eller iglo , nåt mitt emellan.den rymmer säkert 15-20 pers
Vi ska upp dit till gropen sen i kväll och grilla brugare och korv , sen lär det nog kunna slinka ner en öl =). Det är nu -14.8 grader ute och det har det vart typ hela dan.Var till bommen i dag och handlade där var det -16.4 så lite kyligare var det dock där. Gäller att grilla och ha elden igång i kväll så man håller värmen .Men åkt skoter har vi gjort ändå i dag  ,gäller bara att klä på sig riktigt med kläder.Skulle göra så mycket ute men det liksom får vänta till det är lite mildare .


Nu ska jag ladda upp fika inför kvällen så vi höres med mera spännande kort , ska ta med mig kameran i kväll , hoppas bara att det blir nån bild


Äntligen över!!!!

Vi gjorde som jag skrev i inlägget senast , vi åkte till grusgropen och sköt lite raketer typ 4-5st  .När vi kom hem så var allt lugnt till en början tills man fattar att folk ändå inte har nå förstånd i huve =(((, men som tur var så hannn vi hem innan eländet började och då var kl:19.45. Fick två darrande hundar i mitt knä samt gammalekatten lotta , de bara skakade och skakade , pluggade in lite vadd i de mycket små öronen =)=)=), så det dämpade lite.Som tur var så höll det inte igång i flera timmar och det tackar vi gudarna för .
Nu till nåt roligare , min sambo är en klippa att laga mat han . Förätten var :toast med räkor ,lax med nån jätte god sås .Varmrätten var : rådjurssadel med hemma gjorda klyftpot. med kantarellsås (mums)efterätten: var en syrlig och god fruktsallad . Alltså... kan en nyår bli bättre =)=) man var så mätt å stinn med ett smile på läpparna. Sedan på kvällen hade vi bunkrat upp med snask men ingen orkade nåt så det blev kvar tills en annandag.Vi är ju inte riktigt som alla andra vi ,så kl:21.45 sov vi alla i familjen .Vi är en mycket kvällstrött familj så nå partymänniskor är vi inte och kommer nog inte å bli det direkt  heller.
Skulle ge mig på att fota de stackars raketerna som flög men lyckades inte så himmla bra , men nåt kort blev det dock i går ändå .tyvärr så är inte förrätten med eftersom , jag var så himmla hungrig så den liksom bara försvann =)
En god middag
Utsökt sallad som inte har alla ingredienser klar ännu här , men den var fin ändå

ska föreställa en raket .Har ingen bra kamera men man ser nåt på himmeln eller hur =)==)))


Nä nu ska jag ut i kylan här är det 9.8 minus , ska ta en prommis med doggarna .
Hörs å ses
God fortsättning på det nya året och hoppas ni alla får ett underbart år 2009

RSS 2.0