Torsdag å snart helg!!!

Det var en otroligt fin dag i dag med mycke sol och frost på träden


Man blir så glad över det fina vädret , sen kom det ju en del snö i går här och så här såg det ut på kvällen när jag skulle åka hem

lite dålig bild men det syns att det är snö i allafall.på en timme kom de så här mycket snö , jag blev bra snopen när jag kom ut från salongen och det snöade ute.
Jag måste passa på att visa en bild på en riktig snygging , jag kom ner i köket och till min förvåning så låg det en katt i diskhon , jag var bara tvungen att ta ett kort

sen gick det en liten stund så såg jag de här

så söta , det är inte ofta de ligger så här stilla det är en på miljonen att man ska lyckas få vara med om det på de här två 4 benta varelserna
förra  måndags såg vi denna fina regnbåge över maj rakan så jag tog fram mobilen å skulle fota samtidigt som jag körde och fy fasiken va det var klurigt , men en bild hann jag med , haha,

karnske inte syns så väl men det var jätte fint att se särskilt när man jobbat en hel dag och bara vill hem å ta det lugnt, 
nu ska jag invänta morrondagen, ladda upp batterierna för att kunna tvätta lastbilen som är så göör jobbigt , särskilt när man måste göra det för hand, men resultatet blir så fint å man blir så nöjd så i slutändan är det helt klart värt det .  och till helgen kommer min bror och mor ner så då blir det tok arbete hemma här , hahaha .

Fin måndag!!!

Nu har hela kvällen bestått av letande å letande av en hönsbild (wyandotte)till SRF tidning de ska ha ett nummer med spec. på wyandotter och frågade mig om de fick låna en bild av mig  och självklart blir man superglad att de vill använda den till artikeln sen om det blir min artikel eller nån annans det gör vilket .Jätte kul att få hjälpa till .
denna vecka är det november lov .Jo jag vet, det är inte nov men det heter så ändå tydligen=)och naturligtvis är man som vanligt inte ledig och det gör lite ont i hjärtat att man inte ska kunna vara hemma med barnen på loven men så är det när vi jobbar som vi gör samt att vi jobbar på samma ställe då är det svårt med ledigheter .Jag ser fram emot julen för då är vi ledig tillsammansi 2 v för då stänger hela firman så den tiden ska vi ta vara på eftersom nästa ledighet är inte förren i juli på semestern.
Till helgen kommer mor och min bror ner och ska hälsa på så då tänkte jag passa på att be henne fixa till alla buskar å träd på gården , sånt jag är talanglös på =)haha.
Nu ska jag gå å ladda upp batterierna inför morron dagen .
höres

Helg!!!!!

Så skönt med lite vila , tänkte kratta lite men insåg när jag vaknade att jag själv lär blåsa bort om jag går ut så till min besvikelse=)så slipper jag kratta nu , hihihi, får se på em om det inte blir lite lugnare.. Ante och rappe är i skogen å jagar älg nu på morronen och tycker rakt lite synd om dem när det blåser så , men karnske det är lite lugnare i skogen .på em så ska ella äntligen få komma till skogen på en tur , för nu är hon fin fin i benet och tackar gudarna för det man var attans så närvös när hon började halta lite , ante pratade med uppfödaren och han trodde det var en stukning och han hade nog rätt i det , för med lite vila och massage så blev det bra

Funderar på att ta en promenad i kväll,
måste bara få skryta lite för nu har jag precis på grammet gått ner 10kg sen i sommras , nu har jag bara 10kg kvar innan jag nått målet men det får ta den tid det tar .
Nää nu ska jag nog ta och städa lite och återkommer snart igen med lite nya kort  hoppas vi hörs å ses igen

Måndag!!!

JA då har man lyckats färga håret igen , fast det ser ut som man hällt vit färg i håret , annars var det ok .hahah lite hit å dit får det bli jag är inte så noga
.

Mamma ge mig godis
Nä nu har jag gjort en del i dag så nu är jag trött å mör och ska natta, för det lör ju bli en förvirrande dag i morron när henke boy är borta.så det är bara att ladda upp hjärnan lite . ska kika lite på hemsidor innan jag kvällar så jag inte får mera bassning av annelie, tänkte jag skulle chocka henne med att ha en inom ett par dar .
syns å ses snart igen ,

söndag hela dan !!!!

i dag så skulle vi köra spår med mariana men eftersom jag var klantig och förvirrad så blev det inget för jag skulle ringt henne i går sen fick hon nog inte mitt mess i morse annars skulle hon ringt eller hört av sig  när hon vaknat .
men som vanligt blev det fullrulle hela dan rappe på maskeradkalas i dag och linneá ridskola och ante jagade . Så Grattis gubben till din fina fågel på 4.5kilo fin och grov var den .

En stolt och trött selli efter en lyckad jaktdag med ante

Jaha då ska vi se vad jag hunnit med däremellen , jo trixa åt djuren samt tvätta sen tog en liten prommis med hundarna  å nu sitter jag här som en säck potatis och funderar på att färga håret men eftersom det tar 2timmar så insåg jag att jag inte har riktig ork till det i dag så vi riktar in oss på det i morron istället (karnske)=)=)=)=).
ikväll så är det en jätte bra film på tv som jag ska se på kl:21.00 och om jag känner mig själv rätt så sover jag kl:21.10 men då har ju filmen vart bra i 10min i allafall . hoppas denna vecka går långsamt för till helgen så är det krattning som gäller och då menar jag krattning för attans vad löv det är överallt och kan inte förstå vart det kommer i från , jag har haft funderingar på om inte grannen sätter på en blås från sin tomt och riktar den mot oss , så alla löven kommer till oss=)))).jag tror de säkert tänker lika dant om oss.

Lördag!!!!!

Idag så har vi vart på marknad hela dagen och jag har försökt träna hundarna lite , gumman sove över hos farmor och farfar ,och hon ville sova där i natt med, man känner en viss saknad kan man säga =((((när hon kommer hem i morron så blir det lite ridning och rasmus ska på kalas i morron igen ,som jag tycker han är på jämt.sen ska nog mariana komma hit en sväng och vi göra spår ,fasen kom just på att jag skulle ringa henne.här kommer min favorit lampa jag har i hallen , jag samlar på Rolf Lidberg troll så det finns några st hemma här



nu kommer vi till utställningen som jag helst vill glömma , mina hundar var skit fula , dommaren tyckte inte om typen och han tyckte de var för hariga =(och det är sant  tragiskt nog , så nu är det räning träning träning .

Nu är rappe glad äntligen fick han följa med på älgjakten , han har vart med nu i 4 år fast inte första veckan på jakten  men han har längtat å längtat å tyckte det var så kul , för de såg massor av djur .

fruktansvärd dag !!!!

Men herregud vilken dag =(((((( trodde aldrig att jag skulle uppleva en sån uppgivenhet och förtvivlan som jag gjorde i dag , har inte upplevt emsan sån som hon var i dag och vill inte vara med om det igen för attan vad hon var rädd i ringen så har hon aldrig vart, så för mig så vart det en sån otrolig snopenhet  och rädsla för hur jag har det med mina djur , men nu ska jag banne mig hårdträna å då menar jag verkligen träna med de små så de inte flyger i taket bara en fjäder flyger i luften .
Nä nu känns det som vi ska sova och bara ta och varva ner lite efter en trist dag.
Skriver igen efter jag har samlat mig

Utställning!!!!

Till helgen så är det utställning och jag såg verkligen fram emot den , men som det ser ut nu så blev det inget av , för det hände lite grejer här som gör att kara är halt å lytt jusst nu , men har vi tur så karnske det det blir bra , men visar hon hälta så blir det inget av med nå utställning .
Nä nu ska vi lägga oss å mysa i sängen med vårt lillhjärta som inte mår så prima.


En tavla jag är stolt över...

Denna fina tavla köpte jag på marknaden i selånger och ångrar inte en sekund ,den passa så fint i hallen.=) tänkte jag skulle skicka iväg ett huvud porträtt på alla hundar vi haft på avbild i svart och vitt men får ta det i etapper för det är så attans dyrt om man ska skicka in 10kort för samtidigt =)så denna tavla får hänga där den hänger tills vi har kort på våra

är den inte snygg så säg =)=)=)=)=)
Ante tyckte den var för stor när den är i 45*65 men jag tyckte det var perfekt ,fniss

Kul att se!

i dag har det vart ett fint väder men jag vill lägga in en bild på hur olika det kan vara i landet , så här såg det ut i söndags .
så här såg det ut i njurunda


så här såg det ut i tåssåsen

men det var tydligen inte all snö som kom för plogbilen hade tydligen gått där med , det är då man ser vilken skillnad det kan vara på vädret runt om i landet , man blir glad att se lite snö för det blir så mycket ljusare ute och man blir så mycket piggare.ser fram emot en fin vinter men fina soliga dagar, sen är det så ljuvligt att få åka lite skoter ,pimpla,skidor, alla årstider har sin charm men hösten är lite jobbigare den är så mörk,regnig känns som man inte får nån riktig energi ,men det är fina färger på träden

Måndag och oktober!!!!

Vad kan man säga om vädret , man blir bara brydd på dess blåst och den enorma regn som kommer nästan varje dag , våran damm har svämmat över så nu kan ankorna bada uppe på vägen med=(, stekpannan(badplatsen) är ingen badplats för nu är det vatten ända upp till vägen så ska man ta upp båten så behöver man inte gå två steg från bilen för att få upp den på vagnen ..... bara en tidsfråga att det rinner över hela vägen och då kan det bli en aning besvärligt med trafiken ,bara hoppas att det sjunker undan lite, så här torrt å fint ska det vara , detta kort var taget i stöde förra veckan när jag var och hämtade lite bilar

De här är små killarna i familjen , är så goa å mysiga ville bara visa vad fina de är
Nu när man vart på hönsutställning så kommer jag på att jag saknar dessa djur lite =(

synd bara att det är sånt jobb med dem , men jag ångrar inte att jag haft dem ,Som mest hade jag 70-80djur i tio olika raser ,å nu sitter jag med 4höns så det är en viss skilnad .

söndag igen!!!!!

ja så är det snart måndag igen och mycket jobb som väntar vet jag , så för ovanlighetens skull så kommer det bli jätte mycke bilar att hämta så dagen kommer nog att gå fort .
här kommer det en bild på nya hönshuset , de fick små fjärilar på väggen så det skulle se lite mysigt ut =). sen det här med tupp fronten stör mig lite , jag vill liksom inte bara sitta med 1stackars höna å tre tuppar det känns liksom lite styggt mot henne , så nu är jag på jakt efter några hönor som hon kan få sällskap av .
Ante kom hem i dag från fjällen med en tjäder, så de har tro det eller ej jagat  fågel med,(fniss). De verkar ha haft kul å det är bra det .



Det var nå dar sen !!!

jisses vad dagarna går tyckte det var i förrgår jag skrev men såg till min förvåning att det var i söndags , då ska vi se igen vad som hänt.
kara är frisk!!!!!!!!!!!!!!!!!
patellan och ögon såg underbart bra ut sa vetrinären .
Och det hör ju inte till vanligheten att vi har turen med oss på hundfronten. Men jag är så otroligt glad både för hennes skull och våran skull=).
Sen är jag en singelkvinna i helgen å det känns lite tomt nu när det är svin möööööööööörkt ute och malin är inte alls mörkrädd=(((((((((. så det blir till att rasta djuren och stänga åt kaniner och höns innan det skymmer , samtidigt som man inte vill visa barnen hur mörkrädd man är.sen kommer det bli lättlagat hemma här, nu när kocken är borta  till och med barnen sa , mamma-vad kan du laga . då kan man fundera på hur offta man lagar hemma här=).men men vi får väl äta mjölk å gröt, fnissssss.
Uppfödaren till ella var här och hälsade på igår och tyckte hon var jätte fin , berömde henne jätte mycke förutom bettet . men jätte kul var det att få höra lite grann . intressant var det att  få lite tips och trix på alla fronter. Ante och han satt och planerade helgens jakt i fjällen (tåssåsen ) och vilka hundar de skall ha med sig , och här blir det så att alla finnspetsarna åker iväg så det blir bara pappisarna kvar .
p-o åkte upp redan i dag och ante får åka i morron efter jobbet eftersom han inte fick ledigt
sen så är det den årliga hönsutställningen uppe på kovlands parken så jag tänkte nog ta kärran å barnen och åka dit och se på lite djur och suckta lite , sitter lite pyrt till på hönsfronten , upptäckte att jag sitter med 2+2 och inte 3hönor och en tupp, så nu måste jag försöka få tag på nån höna till tänkte jag .sen fick jag höra att min svägerska med sambo kommer ner till matfors i morron så man måste försöka hinna med att åka dit och hälsa på ochså , så det blir nog inte så lugn helg om jag hoppats på , men det tar jag igen om några helger
Hörs i morron

RSS 2.0